Team OAK wint tender

Team OAK wint tender

Team OAK heeft de tender voor Bosrijk in Eindhoven (kavel 2DE) gewonnen! Ontwikkelingsmanager Tom van der Horst: “Super trots op het team en enorm veel zin om dit bijzondere project te gaan realiseren! Met OAK zetten we maximaal in op circulariteit, biodiversiteit en gezondheid. De houten woningen worden off-site geproduceerd en komen in 3D-modules naar de bouwlocatie. Hiermee wordt de impact op het milieu tot het minimum beperkt en de bouwtijd fors ingekort.”

OAK is een inclusief plan met 45 woningen van duurzame, ruimtelijke kwaliteit met spraakmakende architectuur en het landschap als uitgangspunt. Van een ‘tiny house’ van 70 m2 (XS) tot een ruime gezinswoning (XL) van 210 m2; OAK is er voor elke levensfase en voor iedere gezinssamenstelling.

Het plan is integraal ontworpen door een betrokken team van professionals, waar ook de bouwer Barli onderdeel van is. Voor OAK ontwikkelt deze specialist op het gebied van modulair bouwen woningen die voor circa 70% uit circulaire materialen bestaan. “De woningen zijn 100% demontabel, waardoor ze in de toekomst eventueel verplaatst kunnen worden. In een challenge met de TU/e en The Natural Step gaan we komende maanden aan de slag om de woningen nog iets duurzamer te maken. Op deze manier benutten we plaatselijke kennis”, vult Tom aan. Naar verwachting wordt in 2022 gestart met de bouwwerkzaamheden.

Team OAK
Naast Janssen de Jong Projectontwikkeling en Barli bestaat team OAK onder andere uit: FAAM architects, LANDLAB landscape architects, Merosch, Ecoresult, De Enk Groen en Golf, New Horizon, We Drive Solar, Van Santvoort Makelaars, Chainable, FPW, Backbone Visuals, Connected Worlds, Department of the Built Environment TU/e en Stichting The Natural Step.

Vernieuwend
Gemeente Eindhoven: “De tender jury was vooral te spreken over de opdeling in twee bebouwingsensembles met een onderling verschillend karakter en de ruime variatie in woningtypes. Ook de flinke maat van terrassen oogstte veel lof. Op het gebied van duurzaamheid bevat het plan een zeer compleet, uitgebreid en vernieuwend verhaal.”