OAK in Bosrijk Eindhoven

Kenmerken project

  • 45 unieke designwoningen.
  • Voor iedere gezinssamenstelling en levensfase.
  • Meedere (prive)-buitenkamers
  • Parkeren onder het vlonderdek.
  • Grote gemeenschappelijke buitenruimte.
  • Een van de duurzame en gezondste wijken van Nederland.
  • Natuurlijke en circulaire materialen.
  • Energieneutraal en aardgasvrij.
  • Een gezond binnenklimaat.
  • Perfect in verbinding met Meerhoven, Eindhoven en de rest van het land.
Gezonde, innovatieve designwoning

Gezonde, innovatieve designwoning

In OAK woon je in een van de meest duurzame en gezondste wijken van Nederland. Hier wonen betekent bewuste en toekomstgerichte keuzes maken en wonen in een innovatieve woning van de toekomst. Voor jezelf, voor je gezin en voor nog vele generaties die daarop volgen. Een woning die bijdraagt aan een beter milieu, minder CO2-uitstoot, een gezond binnenklimaat heeft en een uniek design.

De woningen in OAK worden gemaakt van natuurlijke en circulaire materialen, zoals duurzaam hout en circulair beton en zijn bovendien energieneutraal. Dat betekent dat je woning op jaarbasis gemiddeld genomen géén energie nodig heeft van het elektriciteitsnet. Dat is goed voor het milieu én je portemonnee. Alle woningen worden aangesloten op het warmtenet van Meerhoven. Dit is een lokale en duurzame warmtebron. De woningen zijn allemaal voorzien van zonwering en hebben een groendak met daarop zonnepanelen, wat zorgt voor een koeler dak in de zomer, heeft een geluidsisolerende werking en het biedt ruimte voor vogels, vlinders en insecten. Het regenwater wordt zichtbaar afgevoerd naar de wadi’s in het openbaar gebied en naar de waterschaal met ondergronds waterbassin in het binnenhof. Water vervult een belangrijke rol binnen OAK.


Ook tijdens de bouw wordt rekening gehouden met de natuur en het milieu. Zo worden de woningen al in de fabriek zo compleet mogelijk gemaakt. Ze worden als een soort legostenen op locatie in elkaar gemonteerd. Hierdoor ondervinden de omgeving en de natuur weinig overlast. Voor een gezond binnenklimaat zijn de woningen voorzien van een goede ventilatie en veel daglichttoetreding. Achter al dit innovatief vernuft schuilt een heerlijke comfortabele en bovendien gezonde woning met een unieke en warme uitstraling.

Verschillende woonblokken met als verbindende factor het vlonderdek

Verschillende woonblokken met als verbindende factor het vlonderdek

45 unieke designwoningen, verdeeld over twee woonblokken verrijzen in OAK. Het grootste woonblok bestaat uit 30 woningen en is gelegen rondom het fraaie groene binnenhof. Het meer zuidelijk gelegen woonblok bestaat uit 15 woningen en heeft een kleinschaliger, meer open karakter en staat in directe verbinding met de natuurrijke gemeenschappelijke buitenruimte.

De parkeerplaatsen voor auto’s en de toegang tot de bergingen van de woningen liggen op de begane grond niveau onder een houten vlonderdek. Hierdoor zijn auto’s mooi uit het zicht onttrokken en staan ze bovendien veilig en droog. Met de auto rijd je aan de voorzijde eenvoudig het woonblok in om onder het vlonderdek te parkeren waar je op begane grondniveau ook direct je woning kunt betreden. Op dit niveau tref je ook de ruimte voor de postkasten en kunnen bezoekers hun fiets kwijt.

In het midden van het grote woonblok wordt het groene binnenhof aangeplant met vaste planten, heesters en bomen met transparante kronen. Ook aan de kleintjes wordt gedacht. Zo komt er een zandbak voor de kinderen en een touwbrug om te klauteren van het vlonderdek naar het binnenhof. Veel woningen zijn voorzien van begroeide pergola’s en verdiepte terrassen om het groen ook in de woonblokken naar binnen te halen. Zo versmelten de woningen perfect in haar natuurlijke omgeving.

Het vlonderdek van beide woonblokken is gelegen op de eerste verdieping en is bereikbaar via de helling tussen beide woonblokken. Dit gebied wordt fraai ingericht met plantenbakken, heesters en vaste planten, perfect passend in de bosrijke omgeving van OAK. Het vlonderdek geeft toegang tot de voordeur van de woningen. Bij diverse woningen is het vlonderdek ook direct bereikbaar vanuit de woningen door openslaande tuindeuren, hierdoor wordt het een waar verlengstuk van de woning. 

Fraaie ligging met struinpaadjes en perfecte verbindingen

Fraaie ligging met struinpaadjes en perfecte verbindingen

OAK is fraai gelegen aan de houtwal langs het kanaal in Bosrijk Meerhoven, waar eiken en berken het beeld bepalen. Hier tref je een half open boslandschap met bloemrijk grasland. Langs de houtwal loopt een smal wandelpad waardoor je vanuit OAK heerlijk kunt struinen over paadjes en de omgeving kunt ontdekken.

In Bosrijk kom je op veel plekken te voet en profiteer je zo van de goede voorzieningen van Meerhoven. Zo ligt het winkelcentrum Terminal M op loopafstand van je huis. Door de snelfietsroute die vlakbij OAK is gelegen sta je binnen 8 minuten fietsen al in het hartje van Eindhoven. De HOV-busverbinding brengt Eindhoven airport en het centrum van Eindhoven binnen handbereik. En mocht je met de auto op pad gaan dan ben je binnen 5 minuten op de snelweg A2 die je met de rest van het land verbind.