OAK in Bosrijk Eindhoven

Kenmerken project

  • 45 unieke designwoningen.
  • Voor iedere gezinssamenstelling en levensfase.
  • Meedere (prive)-buitenkamers
  • Parkeren onder het vlonderdek.
  • Grote gemeenschappelijke buitenruimte.
  • Een van de duurzame en gezondste wijken van Nederland.
  • Natuurlijke en circulaire materialen.
  • Energieneutraal en aardgasvrij.
  • Een gezond binnenklimaat.
  • Perfect in verbinding met Meerhoven, Eindhoven en de rest van het land.
Gezonde, innovatieve designwoning

Gezonde, innovatieve designwoning

De woningen in OAK worden gemaakt van natuurlijke en circulaire materialen, zoals duurzaam hout en circulair beton. Voor een gezond binnenklimaat zijn ze voorzien van goede ventilatie en veel daglichttoetreding en bovendien zijn ze energieneutraal. Dat betekent dat je woning op jaarbasis gemiddeld genomen géén energie nodig heeft van het elektriciteitsnet. Dat is goed voor het milieu én je portemonnee. Alle woningen worden aangesloten op het warmtenet van Meerhoven. Dit is een lokale en duurzame warmtebron. De woningen zijn allemaal voorzien van zonwering en hebben een groendak met daarop zonnepanelen, wat zorgt voor een koeler dak in de zomer en heeft een geluidsisolerende werking. Het regenwater wordt zichtbaar afgevoerd naar de wadi’s in het openbaar gebied en naar de waterschaal en bassin in het binnenhof.

Ook tijdens de bouw wordt rekening gehouden met de natuur en het milieu. Zo worden de woningen al in de fabriek zo compleet mogelijk gemaakt. Ze worden als een soort legostenen op locatie in elkaar gemonteerd. Hierdoor ondervinden de omgeving en de natuur weinig overlast. Achter al dit innovatief vernuft schuilt een heerlijke comfortabele en bovendien gezonde woning met een unieke en warme uitstraling.

45 woningen rondom het vlonderdek

45 woningen rondom het vlonderdek

In totaal verrijzen er 45 unieke designwoningen in OAK, verdeeld over twee woonblokken. Het grootste woonblok bestaat uit 30 woningen en is gelegen rondom het groene binnenhof. Het zuidelijk gelegen woonblok bestaat uit 15 woningen en heeft een kleinschaliger, open karakter en staat in directe verbinding met de gemeenschappelijke buitenruimte.

De parkeerplaatsen voor auto’s en de toegang tot de bergingen van de woningen liggen op de begane grond onder een houten vlonderdek. Hierdoor zijn auto’s mooi uit het zicht onttrokken en staan ze veilig en droog. Op het parkeeplaatsniveau kun je ook direct je woning betreden. Tevens is hier ruimte voor de postkasten en kunnen bezoekers hun fiets hier kwijt.

In het midden van het grote woonblok wordt het groene binnenhof aangeplant met vaste planten, heesters en bomen. Voor de kinderen komt er een zandbak en een touwbrug om te klauteren van het vlonderdek naar het binnenhof. Veel woningen zijn voorzien van begroeide pergola’s en verdiepte terrassen. Zo versmelten de woningen perfect in haar natuurlijke omgeving.

Beide woonblokken staan met elkaar in verbinding door een fraai houten vlonderdek op de eerste verdieping. Het vlonderdek geeft toegang tot de voordeur van de woningen. 

Fraaie ligging met struinpaadjes en perfecte verbindingen

Fraaie ligging met struinpaadjes en perfecte verbindingen

OAK is fraai gelegen aan de houtwal langs het kanaal in Bosrijk Meerhoven, waar eiken en berken het beeld bepalen. Hier tref je een half open boslandschap met bloemrijk grasland. Langs de houtwal loopt een smal wandelpad waardoor je vanuit OAK heerlijk kunt struinen over paadjes en de omgeving kunt ontdekken.

In Bosrijk kom je op veel plekken te voet en profiteer je zo van de goede voorzieningen van Meerhoven. Zo ligt het winkelcentrum Terminal M op loopafstand van je huis. Door de snelfietsroute die vlakbij OAK is gelegen sta je binnen 8 minuten fietsen al in het hartje van Eindhoven. De HOV-busverbinding brengt Eindhoven airport en het centrum van Eindhoven binnen handbereik. En mocht je met de auto op pad gaan dan ben je binnen 5 minuten op de snelweg A2 die je met de rest van het land verbind.