OAK groeit door!

OAK groeit door!

Het bijzondere, circulaire project OAK in Eindhoven Bosrijk heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Het ontwerp van de woningen is goedgekeurd door Welstand! Welstand is erg enthousiast over dit fraaie plan en met name erg te spreken over het feit dat de ambitieuze plannen op het gebied van circulariteit, biodiversiteit en gezondheid zoals in de tender omschreven, overeind zijn gebleven in het plan. Naar verwachting is eind dit jaar het definitief ontwerp gereed, waarna begin 2022 gestart kan worden met de verkoop van de woningen.

OAK is een inclusief plan met 45 woningen van duurzame, ruimtelijke kwaliteit met spraakmakende architectuur en het landschap als uitgangspunt. Het project kent vijf hoofdtypes met 11 variaties, met verschillende oriëntatie van buitenruimte per woning. Van een ‘tiny house’ van 70 m2 (XS) tot een ruime gezinswoning (XL) van 210 m2; OAK is er voor elke levensfase en voor iedere gezinssamenstelling.

Minimale belasting milieu
De houtskeletbouw modules zijn natuurinclusief met gevels van populierenhout. De populieren zijn lokaal geoogst in Brabant. Hiermee verminderen we het aantal transportbewegingen voor materiaal en grondstoffen. De productie van de woningen vindt plaats in de fabriekshal van Barli Bouwsystemen. Hierdoor wordt de ecologie en de ecologische zone rondom OAK minimaal belast.

Energieneutrale woningen
De woningen worden voorzien van zonwering, zonnepanelen en huisvesting voor fauna (insecten, vogels, vleermuizen). De afhandeling van het dakwater wordt zichtbaar gemaakt en gekoppeld aan de wadi’s en een natuurpoel. Het plan wordt geïntegreerd in het omliggende natuurrijke landschap. De woningen van OAK worden energieneutraal opgeleverd en zo stimuleren we de bewoners om te kiezen voor duurzame energie- en wateroplossingen binnen en buitenshuis.

Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen van dit fraaie project.

Team OAK
Naast Janssen de Jong Projectontwikkeling en Barli bestaat team OAK onder andere uit: FAAM architects, LANDLAB landscape architects, Merosch, Ecoresult, De Enk Groen en Golf, New Horizon, We Drive Solar, Van Santvoort Makelaars, Chainable, FPW, Backbone Visuals, Connected Worlds, Department of the Built Environment TU/e en Stichting The Natural Step.